cataloog

 

    toon alles

 

Salvia wagneriana x involucrata

 

  HOOGTE 01.25m - 01.50m
BLOEI 02 - 05
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR roze
INFO Spectaculaire plant uit Guatemala en Costa Rica. Daar groeit hij op zo'n 1500 m en daarom staat hij hier bij ons het liefst op een warme en vochtige plaats, maar dan ook weer niet in de brandend zon. Duidelijke eigenschappen van involucrata qua blad en bloemvorm. Het uiteinde van de bloem verloopt naar zeer lichtroze tot wit. Niet winterhard.

Salvia Waverly

 
  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 08 - 11
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR wit-zachtlila
INFO Laatbloeiende nieuwkomer uit California. Heeft S.leucantha als n van de ouders. (-3C). De bloemen zijn wit met een zache lila tint. Opvallend zijn de donkerbruine schutblaadjes. De donkergroene bladeren zijn glad en gerimpeld met sterke ingesneden nerven en zijn groenblijvend. Hij is een krachtige en sterkopgaande groeier die als solitair in de kas moet overwinteren. Is een steriele plant die gemakkelijk vermeerdert door stek.

Salvia Wendy's Wish

 
  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 05 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon-veel licht
KLEUR magentaroze
INFO Deze nieuwe hybride is met wat geluk als zaailing gevonden in de tuin van Wendy Smith (Australie). De lange magentagekleurde bloemen zijn gevat in roze-bruine schutblaadjes. De stengels en de onderkant van het blad zijn roodgekleurd Compact, sterke plantbouw. (-2C).

Salvia White Butterfly

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 11
STANDPLAATS zon
KLEUR crme
INFO Nieuwe microphylla-type met creme- witte bloemen. Zeer stevige en compacte plant van ongeveer 50 cm hoog en breed. Ook goed in potten. (-8C tot -12C)