cataloog

 

    toon alles

 

Salvia variana

 

  HOOGTE 01.25m - 01.50m
BLOEI 01 - 12
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR roze
INFO Ontdekt in Mexico. Is een late herfstbloeier. Kan 1.5m worden en toont soms wat slordig, maar de bloemaren staan vol met prachtige roze bloemen uit grijswollige kelkjes. Ook het blad heeft een grijszilvere onderkant.Vermeerderen via stek. Best opkweken in een pot en binnen overwinteren. Niet winterhard.

Salvia verticillata 'Hannay's Bleu'

 

  HOOGTE 00.40m - 00.50m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS zon
KLEUR lila-blauw
INFO Vernieuwde kranssalie die duidelijk verschilt met 'Purple Rain'. De blaadjes zijn kleiner en fijner zodat de plant er minder robuust en subtieler uitziet. Ook de bloemetjes vertonen een iets mooiere,blauwere tint. (-18C tot -22C). De bloemkransen zijn na de bloei nog mooi.

Salvia verticillata 'Purple Rain'

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS zon
KLEUR purperrood
INFO In het wild voorkomende uit Europa en Z.Azia, is deze winterharde varieteit een vondst van Piet Oudolf. (-18C tot -22C). De purperbkauwe bloemetjes staan in kransjes verdeeld over de lange stengel. De schutblaadjes zijn ook violet getint, waardoor de bloemaren na uitbloei nog voor een lang mooi uitzicht zorgen.

Salvia verticillata 'Smouldering Torches'

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS zon
KLEUR lilablauw
INFO Wordt na een paar jaar vast in de grond, nog robuuster dan 'Purple Rain'. Heeft een grover en grijzer blad en de bloemkeur is intenser blauw. De bloemstengel geven nog een net en verzorgd uitzicht na de bloei. (-18C tot -22C).

Salvia virgata

 

  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS zon
KLEUR purperblauw
INFO Uit Oost en Centraal Azie. Lijkt wat op S. nemorosa, maar is dan weer groter en heeft een langere bloeiperiode. De plant verdwijnt tijdens de winter en komt in de vroege lente terug boven. Humusrijke grond. Geeft voldoende zaden. (-18C tot -22C).

Salvia viscosa

 

  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR purperroze
INFO Vaste plant uit Syri en Libanon, die reeds meer dan 200 jaar geleden is ontdekt en maar sporadisch wordt aangeboden, verdient toch wat meer aandacht. (-18C tot -22C). De bladeren staan dicht bij de grond waaruit de rechtopgaande takjes komen. In juni verschijnen de eerste kleine bloemetjes in alle rood-roze tinten. Op z'n best in groepjes. Zaait zich uit naast de moederplant. Verdwijnt bij vorst, maar komt terug uit in de lente.

Salvia vitifolia

 

  HOOGTE 01.00m - 01.25m
BLOEI 07 - 10
STANDPLAATS halfschaduw
KLEUR gentiaanblauw
INFO Recente, ongelooflijk mooie aanwinst uit de bergbossen van Oaxaca in Mexico. De grote koningsblauwe bloemen gelijken veel op die van S.patens. Hij verschilt door zijn grote, prachtige bladeren die fluweelachtig aanvoelen en snellere groei. Ook hij prefereert het liefst wat schaduw. Enigzins winterhard. (-5C)