cataloog

 

    toon alles

 

Salvia haenkii

 

  HOOGTE 01.00m - 01.25m
BLOEI 07 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR rood
INFO UIt Bolivie. Snelgroeiende heester met opvallende lange meeldraden uit de koraalrode bloemen. Best behandelen als containerplant, doch kan op zeer beschutte plaatsen een kans maken op overwinteren.

Salvia haenkii 'Rosamundo'

 

  HOOGTE 01.00m - 01.25m
BLOEI 06 - 09
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR zalmroze
INFO Eigen selectie uit S. haenkei. Zelfde eigenschappen als zijn ouder, maar het uiteinde van de bloem heeft een opvallende roze tot zalmroze kleur, die het verschil maakt. Eveneens zijn de meeldraden roze.

Salvia Hannah

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR oranjeroze
INFO Nieuwe microphylla verkregen van onze salvia-vrienden Phill en Maggie. Speciaal roze kleurtje met een oranje schijn. De randjes van de bloem zijn iets donkerderroze. Nette en verzorgde plant. Winterhard (-8C tot -12C).

Salvia Heatwave Glimmer

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 11
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR crme
INFO Uitmuntende selectie uit de Heatwave -serie van de greggii-microphylla familie, uit Australie. Strukiachtige, compacte plant met massa's ivoorcreme bloemen mooi in contrast met de donkere kelkblaadjes en stelen. (-8C tot 12C)

Salvia hians

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 08
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR violetblauw
INFO Aziatische origine. Violetblauwe bloemen met een witte punt op de onderlip. De bloemkransen staan ver uit elkaar en de lange donkergroene behaarde bladeren zijn spitsig en maken een grondrozet waaruit de 50 cm bloemstengel komt. (-18C).

Salvia hierosolymitana

 
  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 08 - 09
STANDPLAATS zon
KLEUR wijnrood
INFO Gevonden in de Mediterane regio%3B Israel en Libanon. Zeer gelijkend op S. viscosa, maar dan weer minder winterhard (-6C). De bloemen zijn wijnrood met witgevlekte onderlip en staan eveneens in kransvorm over de (60 cm) stengel verspreidt. Vermijdt natte voeten en te rijke bodem. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide stengels is geen optie voor herbloei, maar maakt wel de plant netter.

Salvia huaunchinango 'Puebla Mexico'

 

  HOOGTE 01.50m - 02.00m
BLOEI 02 - 05
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR rozerood-donkerblauw
INFO Donkerblauwe winterbloeier,die hoge afmetingen kan aannemen, zelfs in pot. Huauchinango is een stad uit de bergregio Puebla in Mexico. Zeer donkerpaarse schutblaadjes. Nog geen zaden gevonden, maar stekt wel makkelijk. 'Conservatory'-plant, dus niet winterhard.