cataloog

 

    toon alles

 

Salvia Eizi-matudae

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 09 - 11
STANDPLAATS halfschaduw
KLEUR magentarood
INFO Uit de Chiapas-regio van Mexico. Heeft lange spitse magenta bloemaren die soms wat afhangen. Late herfstbloeier geschikt voor een vochtigere, halfschaduwrijkere plaats. Eveneens een mooie potplant en dan best vorstvrij overwinteren. Niet winterhard.

Salvia elegans

 
  HOOGTE
BLOEI
STANDPLAATS
KLEUR
INFO Ook ananas-salie genoemd en allemaal oorspronkelijk uit Mexico. De bladeren kunnen gehakt aan fruitsalades en koude dranken worden toegevoegd. Het blad op zijn geheel in thee. Alle soorten geven meestal smalle, helderrode bloemen in de late zomer en herfst. Ze verdragen wel een paar graadjes vorst, maar beschouw hem als eenjarige . kan ook perfect in potten worden gekweekt. Wij bieden 4 verschillende soorten aan :

Salvia elegans 'Golden Delicious'

 

  HOOGTE 00.50m - 00.75m
BLOEI 06 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR rood
INFO Nieuwe vorm, waarschijnlijk uit de VS. Ook zonder bloemen is dit een mooie bladplant. Krijgt in de late zomer de normale rode bloei, op een schitterend, contasterend lichtgoudkleurig blad. Snelgroeiend en regelmatig gieten. Het blad ruikt niet zo scherp als de gewone ananas-salie.

Salvia elegans 'Honey Melon'

 

  HOOGTE 00.40m - 00.50m
BLOEI
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR rood
INFO Voor het eerst zo'n 40 jaar in de USA geintroduceerd. Het is een beetje kleinere vorm als de gewone S.elegans en kan ook gebruikt worden als grondbedekker. De bladeren ruiken ook wat naar meloen. Kan enkele graden vorst verdragen. Ook kuipplant.

Salvia elegans 'Sonora Red'

 

  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 06 - 10
STANDPLAATS zon
KLEUR donkerrood
INFO Heeft iets donkerder rode bloemen en komt wat later in bloei dan 'Honey Melon'. Vertoont een smallere plantbouw en is de winterhardste van allemaal (-10C)

Salvia Ember's Wish

 

  HOOGTE 00.75m - 01.00m
BLOEI 06 - 11
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR licht-koraalrood
INFO Hybride uit Salvia buchananii. Is het 'zustertje' van Wendy's Wish, met dezelfde eigenschappen, maar heeft een licht koraalrode kleur. Niet winterhard, maar makkelijk te overwinteren in veranda of serre. De oorsprong van de naam van deze salvia is zeer aangrijpend. Google 'Ember's Wish' en lees het bedroevend verhaal van Emmet en Brett uit Australie.

Salvia Envy

 

  HOOGTE 01.00m - 01.25m
BLOEI 06 - 10
STANDPLAATS halfschaduw-zon
KLEUR donkerrood
INFO Hybride uit Peru en Bolivie. Nog niet duidelijk wie de ouders zijn, maar deze halfheester is een aanwinst, door zijn lange bloei en prachtige rode bloemen.Niet winterhard.